Bor du i östra Göteborg och vill gå på superkul läger nästa sommar?

Publicerad 27 juli, 2017

Flera barn som gör sig redo för att börja segla, en flicka hissar segel

Varje sommar är vi på Poseidon med och arrangerar riktigt omtyckta lägerveckor på Brännö, för barn som bor i östra Göteborg. Hittills har dryga 600 barn gått på lägret, och nästa år är det dags för nya kullar barn att leva lägerlivet!

– Lägren är jätteroliga. Barnen och ungdomarna får både lära sig segla, fiska krabbor, spela fotboll, öva upp minnet, vara med och fixa mat och lära sig att tänka på sina kompisar. Det är en härlig stämning på lägret och många kommer tillbaka eftersom de haft så kul, berättar Cecilia von Elern som jobbar på Poseidon med Gårdsföreningar och andra boinflytandefrågor.

Två flickor i ett klätterträd, en vacker björk med gröna blad i bakgrunden.

600 barn hittills

De senaste 19 åren har dryga 600 barn från östra Göteborg fått uppleva naturen och lärt sig nya saker ihop med nya kompisar på lägret. Lägren startade 1998 av Göteborgs Stad Kortedala, Bostads AB Poseidon och Friluftsfrämjandet. Det första året hölls lägret i Bockaberg i Floda och året därpå i Härsjönäs i Lerum. 2004 flyttade de omtyckta lägren ut till Brännö Sjöscouters gård på Brännö.

Två nöjda flickor med flytväst i en segelbåt. En av flickorna har flätor och drar i skotet, den andra bär slöja och håller i rodret.

Härligt samarbete

Det är inte bara vi på Poseidon som arrangerar lägren. Vi gör det tillsammans med systerbolagen Bostadsbolaget och Familjebostäder, Stena Fastigheter, Stadsdelsnämnden Östra Göteborg samt Brännö Sjöscouter.

– Förutom att sommarlägren ger möjlighet för barnen att uppleva något annat än hemmiljön på sommaren, så lär de sig att segla och öppnar upp för jobb i nästa steg.  Vissa före detta lägerungdomar återkommer senare som ledare, berättar Cecilia von Elern.

En kille lirar fotboll med tre ledare nere vid vattnet

Håll utkik efter inbjudan!

Nästa lägeromgång är sommaren 2018, en vecka för barn i åk 3-6 och en för åk 6-9. Inbjudan går under våren 2018 ut i brevlådorna till barn i Kortedala, Gamlestaden, Utby och Bergsjön. 450 kronor betalar en familj per barn och lägervecka, 250 kronor för medföljande syskon.

Välkommen att hänga med!

 

Till nyhetsarkivet