När hantverkarna kommer

Vad du behöver göra

För att installationen av ditt tillval ska gå snabbt och smidigt finns det några saker du måste förbereda. Till exempel se till att vara hemma på utsatt tid och plocka undan så att hantverkarna kommer fram.

När du har lagt din beställning av tillval hos Poseidon+ finns det några saker du som hyresgäst ska tänka på för att installationen av ditt tillval ska gå smidigt. Hantverkarna behöver ha tillgång till din lägenhet under tiden installationen pågår. Se därför till att du är hemma på avtalad tid eller har lämnat alla nycklar som behövs för att komma in i lägenheten. För en smidig och lyckosam installation, se till att lämna fri väg från hallen till det rum där ditt nya tillval ska installeras.

Det här behöver du göra, sen sköter vi resten:

Köksrenovering och nytt kakel

Bänkskivor, lådor och skåp ska tömmas från saker. Vid hantverkarens första besök sker enbart en mätning och då behöver inte skåpen vara tömda.

Byte av kyl och frys

Töm överskåpet och ta ut de varor som klarar sig utan kyla ur kylskåpet. Om möjligt ska frysen även frostas av inför bytet.

Spisbyte

Töm ugnen och förvaringslådan från ugnsplåtar och andra saker. Rengör din spis och utrymmet under och runt spisen innan den nya installeras.

Golvbyte

Se till att rummet är helt tömt från saker.

Installation av säkerhetsdörr

För att hantverkarna ska få plats att byta din ytterdörr är det viktigt att du tar bort skoställ, ytterkläder och andra lösa föremål i hallen. Kom ihåg att stänga alla innerdörrar och fönster för att undvika spridning av damm under installationen.

Installation av diskmaskin

Töm skåp och lådor under diskbänken där diskmaskinen ska placeras. Ta även bort alla saker som står på diskbänken.

Installation av tvättmaskin och torktumlare

Gör rent där maskinerna ska placeras och ta bort allt löst som kan finnas i vägen. Efter arbetet Hantverkaren kommer alltid göra en grovstädning efter att arbetet är utfört. Mer städning än så får du själv stå för.