Källsortering

Vi på Poseidon jobbar aktivt för att minska vår miljöpåverkan. En viktig del av vårt miljöengagemang är att förenkla för dig att leva miljövänligt. Om vi alla hjälps åt att sortera vårt avfall gör vi miljön en stor tjänst!

Sortera rätt

Ibland är det inte så enkelt att sortera rätt. Därför har vi tagit fram en sorteringsguide till din hjälp. I den ser du hur du sorterar dina sopor och hur sorterat avfall används till nya produkter. Eftersom det du lägger till återvinning används på nytt är det viktigt att det blir rätt. Om du är osäker på hur något ska sorteras, så släng det i restavfallet.

Läs mer om hur du sorterar ditt avfall här. (PDF)

Under Mina sidor hittar du mer information om var du sorterar dina sopor, om det finns grovsoprum och hur komposteringen fungerar i ditt område.

Din husvärd eller miljövärd kan hjälpa dig om du har frågor kring källsortering i just din fastighet.

Kolla gärna in vår film med smarta sorteringstips!

Gratis besök på återvinningscentralen

Du som bor i hyresrätt har liksom alla hushåll i Göteborg rätt till sex avgiftsfria besök varje år på stadens fem återvinningscentraler. Här kan du lämna skrymmande avfall såsom byggrester, uttjänta tv-apparater och farligt avfall.

Det enda du behöver göra är att kvittera ut ett ÅVC-kort. Det gör du i samband med ditt första besök på återvinningscentralen. Glöm inte att ta med dig giltig fotolegitimation, eftersom ÅVC-kortet är en personlig värdehandling.

Bild som visar sorteringskärl för avfall

Du vet väl att du har sex gratis besök på ÅVC-centralen varje år!