Önnered

Om området

Kumleskärsgatan i västra Göteborg är ett av Poseidons nyaste områden med moderna lägenheter. Här bor du i ett av stans bästa lägen med promenadavstånd till flera badplatser, småbåtshamnar och stora strövområden. Området är unikt för flerbostadshus. Husen har bara två våningar och de är samlade i grupper om tre runt en skyddad gård. Poseidon har 61 lägenheter i området. Lägenheterna varierar i storlek från 2 rum och kök på 62 kvm till 6 rum och kök på 153 kvm.

Historik
Marken i Önnered har varit befolkad sedan landhöjningen reste den ur havet för 4000 år sedan. Om det vittnar inte mindre än tre gravplatser från bronsåldern, som hittats i närheten. I modern tid har staden tagit över, men fortfarande ser man gott om spår av gamla ängs- och betesmarker i Önnered. Kumleskärsgatan ligger på en av de tidigare ängarna med en bondgård som närmsta granne. Läs gärna mer om Önnered på stadsdelsförvaltningens hemsida: http://www.goteborg.se/wps/portal/tynnered (nytt fönster)

Kumleskärsgatan byggdes 1994 och är ett lugnt kvarter med hög standard på såväl lägenheter som yttre miljö. Grupperingen av husen gör att ytan mellan dem bildar en skyddad gård där barn kan leka fritt. Grupperingen av husen gör också att den omgivande naturen når ända fram till altandörren.

Varje lägenhet, även de på andra våningen, har egen entrédörr. Alla lägenheter har antingen balkong, uteplats eller upp till 25 kvadratmeter stora terrasser. Varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Området ligger nära natur och hav med promenadavstånd till inte mindre än tre olika havsbad. I eller strax intill området finns lekplats, grillplats, bouleplan och fotbollsplan. I området har våra hyresgäster tillgång till gemensam övernattningslägenhet, gym, bastu och solarium. Det finns gott om garage och parkeringar i området.


Finns i området

Den stora begivenheten i Önnered är havet inpå knuten och den generösa naturen. De närmaste livsmedelsaffärerna finns på Önneredsvägen, i Smyckeparken eller vid Opaltorget. Västra Göteborgs centrum för butiker och service är Frölunda Torg som ligger två kilometer från Önnered.

Välj nytt bostadsområde

Visa området på karta

Kartan öppnas i nytt fönster

Bilder från Önnered