Omflyttning

Våra omflyttningsrutiner bygger på principen att den hyresgäst som bott hos Poseidon under en längre tid och som skött sitt boende har förtur till en ledig lägenhet inom Poseidon. De lägenheter som blir lediga inom vårt bestånd läggs i de flesta fall först ut på 'Omflyttningsplatsen' innan de annonseras ut på Boplats som lediga lägenheter. Undantag från denna regel är de lägenheter som blir lediga med kortare varsel än 3 månader. Dessa lägenheter annonseras direkt på Boplats.

För att kunna söka lägenhet via 'Omflyttningsplatsen' måste du ha bott hos oss minst tolv månader i sträck i din nuvarande bostad med eget förstahandskontrakt. Ditt kontrakt måste vara giltigt, dvs du kan inte säga upp det om du vill göra omflyttning. Hyror och skötsamhet kommer att kontrolleras. Max ett inkassokrav på en hyresinbetalning accepteras under senaste 12-månaders perioden. Du registrerar dig på 'Mina sidor' och 'Aktiverar mig som sökande' och kan sedan göra intresseanmälan på de lägenheter du finner intressanta på 'Omflyttningsplatsen'.

Det är boendetiden i nuvarande lägenhet som avgör vem som får erbjudande om den lediga lägenheten. Längst boendetid går först. Om du under en 12-månadersperiod tackat nej elva gånger till bostadserbjudanden, som ligger inom ramen för vad du sökt, stryks du ur kön. Därefter måste du vänta sex månader innan du kan göra en ny intresseanmälan om omflyttning.

Om du har frågor eller inte har tillgång till en dator är du välkommen att kontakta ditt närmaste distriktskontor.